Utställning: Nolavonda - historiesamlarna

mar
28
Nolavonda är en utställning på Örnsköldsviks museum och konsthall som är helt anpassad för barn. I speciellt uppbyggda historiska miljöer får barnen genom leken lära sig om Örnsköldsviks historia och samtidigt känna på hur det var att leva på den tiden.

Här kliver barnen in ett rymdskepp från planeten Nolavonda och möts av tidstypiska miljöer från tiden 1820–1920. Här kan barnen leka i handelsboden, på fäbodvallen eller ro ut på havet och lägga nät. I alla miljöer finns massor av spännande saker och material som Nolavondierna har samlat in under åren de utforskat vår planet.

Nolavondierna är speciellt intresserade av hur just barn lever på Jorden, därför får barnen som besökare i varje historisk miljö träffa andra barn från de olika tidsåldrarna och lyssna till deras berättelser. För att leva sig in i tidsåldern fullt ut finns även tidstypiska kläder att låna. Men det finns även mycket annat att se och göra. Förutom att leka kan barnen lösa diverse klurigheter eller ta del av spännande fakta från århundradena på nolavonda.se
5 april-31 December
Tisdag kl 12-20, onsdag-lördag kl 12-16
Örnsköldsviks museum & konsthall
Arrangör
Örnsköldsviks museum & konsthall
Kultur