MELODIFESTIVALEN

Mello-final för Annika

Annika Wickihalder bjöd på en strålande sånginsats i Melodifestivalens femte deltävling – och dessutom såg hon med sitt starka framträdande till att skapa en riktig nagelbitare under röstningen. Nu väntar final på lördag.

Annika Wickihalder var ytterst nära att knipa en direktplats i finalen men när Medina passerade henne med ynka tre poäng då resultatet från sista röstningsgruppen presenterades fick hon nervöst vänta i finalkvalet – och där gick det vägen.

– Det var helt sjukt, så himla roligt! Vad hände där? Jag gick till final! Jag tycker allt känns lite overkligt på något vis, säger Annika som under måndagen genomförde en rad intervjuer för media.

Nu laddar Annika för finalen i Friends Arena på lördag, och oavsett hur det går har hon svarat för en alldeles fantastisk insats som debutant i Sveriges största musiktävling.

– Jag ska försöka hinna ta det lite lugnt i veckan och samtidigt göra lite fler intervjuer och öva vidare på min låt. Jag tror nog att vi kan hitta på ytterligare något med mitt nummer, vi får se, säger Annika och hälsar hem till Örnsköldsvik.

Annika startar som nummer sex med sitt bidrag ”Light”, och en sak är säker – hon har redan bevisat att hon är en av finalens allra bästa vokalister, kanske den främsta.

Publicerat