MELODIFESTIVALEN

"Jag älskar min låt!"

På lördag är det dags. Annika Wickihalder ställer sig på scen i Löfbergs Arena i Karlstad för att förhoppningsvis ta sitt bidrag ”Light” till finalen i Melodifestivalen.
– Jag ser så mycket fram emot att få göra det här nu.

Annika Wickihalder bjuder på kaffe och chokladkulor hemma i lägenheten i centrala Örnsköldsvik ett par veckor innan hennes debut i Melodifestivalen, och hon är som vanligt strålande glad – och självklart förväntansfull inför vad som stundar.

– Men helt ärligt, och om jag ska vara lite personlig, så har det varit en väldigt konstig start på 2024. Jag hade tänkt att totalt ladda järnet men så blev jag sjuk. Jag kämpar mycket med det psykiska, men jag har fått jättebra hjälp av en kurator. Så min uppladdning har inte alls varit vad jag förväntat mig, men det är kanske meningen, jag känner mig faktiskt lugn inför Mello och jag ser det inte som den tävling det är. Jag vill kunna njuta av det här.

Annika berättar att hon sjungit mycket med en sångpedagog, försökt ta promenader men inte kunnat tränat så mycket som hon velat. Och så har hon förstås kollat in de tidigare deltävlingarna i Mello.

– Det har gjort mig gott att se dem och det känns så kul att få vara en del i det här.

Annika åker ned till Karlstad på onsdag efter att ha tillbringat några dagar i Stockholm – bland annat med ett inbokat frisörbesök – och i Karlstad väntar ett hektiskt program inför lördagens deltävling.

– Det blir intervjuer, repetitioner och roliga inspelningar före programmet, berättar Annika, som tror benhårt på sin låt ”Light” som hon skrivit i nära samarbete med Herman Gardarfve, Linnea Gawell och Patrik Jean.

– Den är så bra, jag älskar min låt! Den handlar om att slå sig fri från andras åsikter om hur man ska vara och i stället börja lyssna på vad man själv vill. Jag klarar mig utan dina åsikter – jag lyssnar på mig själv och mår bäst av det. Det är en låt som får mig att känna mig stark. Den är fri att tolka på andra sätt och jag tror att många kan relatera till den, oavsett kön och ålder. Jag kan inte säga så mycket om mitt framträdande men jag kan avslöja att vi leker en hel del med titeln i själva numret.

En finalplats är förstås målsättningen, men det blir oerhört tufft med det startfält som Annika ställs mot. Blir hon trea eller fyra tar hon sig till finalkvalet som avgörs i Karlstad direkt efter femte deltävlingen, och två av de tio bidragen från finalkvalet tar sig till finalen i Friends Arena 9 mars.

– Jag är nöjd bara att vara med i Melodifestivalen och extra nöjd blir jag om jag går till finalkvalet. Men visst siktar jag på finalen, man måste tro på sig själv! Gör jag bra ifrån mig på scenen så tror jag väldigt mycket på min låt. Det är inte en enkel låt att sjunga och jag har som sagt inte kunnat förbereda mig på det sätt jag önskat, men det kanske finns någon mening med det, säger Annika som nu ska tävla för hela Örnsköldsvik.

– Jag är så himla kär i Ö-vik! Jag börjar inse mer och mer att det här är hemma för mig, det är så skönt.

Annika om sina medtävlande

Marcus & Martinus "Unforgettable"
– De var inte med på pressträffen och jag ser fram emot att få träffa dem. Men jag vet att de är väldigt bra.

Chelsea Muco "Controlla".
– En ashärlig tjej, inte bara på scen. Jag har inte hört jättemycket av henne men det jag hört gör att jag blir danssugen.

Jay Smith "Back to My Roots
– Han är cool och jättebra på att sjunga. Han var väldigt lugn och lite tillbakadragen på pressträffen, och han verkar väldigt ödmjuk.

Elecktra "Banne maj"
– Jag älskar henne. Hon peppade mig så mycket innan vi skulle möta pressen. Hon bjuder på fest och jag tror att hennes låt blir riktigt bra.

Medina "Que sera"
– De är en fest i sig, snacka om energi! Vissa kan ta energi från en, men Medina ger energi, man blir riktigt peppad.

Publicerat