MOTION

50 år med Nola Motion

1974 bildades Nola Motion och det var cykling och skidor som gällde för de entusiastiska motionärerna i föreningen. Nu firar föreningen 50 år i samband med Gå På Tur söndag 10 mars – och det bjuds på tårta i Hotell Rutberget.

Att Nola Motion lyckades med bedriften att bygga det nya Hotell Rutberget får betraktas som en bragd. När planen på bygget togs fram 1988 beräknades kostnaden till 255 000 kronor, men i föreningskassan fanns endast 30 000. Två år senare kunde man inviga stugan – det enda hotellet i världen där övernattning inte är tillåtet – tack vare stöd från kommunen, sociala fonder, privata företagsengagemang och ideella insatser. 25 år senare var även den nya grillstugan klar att invigas.

Nola Motion vill med sin verksamhet bidra till att så många som möjligt, med hjälp av motion och friluftsliv, ska kunna utvecklas såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. Varje år arrangeras en Gå På Tur-dag till Hotell Rutberget, och i vinter blir det extra festligt.

– Vi bjuder alltid på allting under Gå På Tur, besökarna får korv med bröd, kaffe och saft – och i år blir det även tårta, berättar Kjell E Mattsson, som varit föreningens ordförande sedan 2012.

De som tar sig upp till Rutberget kan också se fram emot gissningstävling och tipspromenad med fina priser.

– Vi satsar på många barnfrågor, det är sällan någon vuxen som inte har barn med sig som vinner tipspromenaden, avslöjar Kjell.

Nävertjäls Bygdegårdsförening ansvarar för spårdragning från Fjälltjärn och Västeralnö fäbodar samt flera fina slingor. I fjol öppnade Nola Motion även ett lättare spår uppe på Rutberget, vilket innebär att man slipper några backar mellan Kojmyren och hotellet. Spåret är däremot inte uppdraget med skoter.

– Ett väldigt trevligt spår att åka, konstaterar föreningens sekreterare Tommy Dickens.

Snötillgången på Rutberget är som vanligt mycket god och Nola Motion bjuder nu in alla som vill till 50-årsfirandet söndag 10 mars mellan 11 och 14.

– Vi bjuder förstås också på bra väder! lovar Kjell E Mattsson.

Nola Motion

Information om föreningen, skidspåren på Rutberget, historik och annat hittar du på www.nolamotion.se

Publicerat