MUSIK

I Gino Vannellis anda

Yonder Tree har släppt sitt debutalbum ”Seasons” i år. Torsdag 26 oktober spelar detta band i Blueskällarn på Bruksgården. Vi har biljetter som vi lottar ut.

Sångaren Tony Brorsson från Hedemora, som var med och grundade Frontiers, omger sig på debutalbumet med gitarristen Jonas Isacsson från Umeå – som bland annat spelat med Roxette och Eva Dahlgren – Joakim Niehoff på keyboard och två musiker som lirat med Gino Vannelli: Lars Risberg, bas, och Roine Johansson, trummor.

Kanadensaren Gino Vannelli är en levande legend på den nordamerikanska rockscenen och 2015 bildade Tony Brorsson tributbandet Ginotonyz som enbart spelade Vannellis musik. Bandnamnet Yonder Tree
är för övrigt hämtat från Vannellis album med samma band från 1995 och på nya ”Seasons” finns hyllningen ”Gino” med textraden ”Music making hero”.

I Blueskällarn uppträder Yonder Tree i trioformat med Tony Brorsson, Jonas Isacsson och keyboardisten Daniel Lantz, känd bland annat från skivaktuella Beat Funktion.

Tävling

Gino Vannelli har en Grammy-nominering, för vilken låt och  på vilket album låg den?

Mejla ditt svar till tavling@7an.se senast 19 oktober så deltar du i utlottningen av biljetter till konserten i Blueskällarn 26 oktober.

Publicerat