SAMHÄLLE

Vem ska få Solstipendiet 2023?

De finns där mitt ibland oss, vardagshjältarna som ser och gör insatser utöver det vanliga för någon annan. Känner du till någon du vill uppmärksamma för sina medmänskliga insatser kan du föreslå den personen som kandidat till ”Solstipendiet”.

Med Solstipendiet vill Örnsköldsviks kommun lyfta fram de värdefulla insatser som anhöriga, grannar, kontaktpersoner, kontaktfamiljer, familjehem och andra enskilda gör till stöd och hjälp för andra. Ett betydelsefullt komplement till samhällets organiserade tjänster.

Genom åren har såväl ungdomar som kontinuerligt hjälpt äldre med dagliga inköp eller följt personer med funktionsvariation på fritidsaktiviteter uppmärksammats, likväl som äldre personer som engagerat sig inom integration eller volontärskap på vård- och omsorgsboenden. Det är några exempel som inspiration för att tänka brett och att många värdiga kandidater ska lyftas fram.

Skicka ditt förslag på Solstipendiekandidat, med motivering samt dina och stipendiatens kontaktuppgifter, via e-post till valfard@ornskoldsvik.se eller till Omsorgsnämnden, 891 88 Örnsköldsvik.  

Senast 31 oktober 2023 ska förslagen ha inkommit.
Observera att ditt förslag med motivering räknas som allmän handling. Du bör därför inte lämna känsliga uppgifter.

Solstipendiet delas ut vid kommunfullmäktiges möte i december.

Publicerat