MUSIK

Dubbelt upp i Blueskällarn

Linnea Jonsson Group och Wahls Trio gästar Perdido Jazz & Blues i Blueskällarn på Bruksgården fredag 13 oktober. Dessutom får publiken som kommer tidigt även höra Kulturskolans barnjazzgrupp No Names som värmer upp jazzkvällen.

Linnea Jonsson Group träffades på musikhögskolan i Stockholm och har beskrivits som en av dagens mest intressanta unga jazzgrupper. Våren 2022 släpptes debutalbumet ”Fragments of Spring” och under låtskrivandet inspirerades Linnea av den skandinaviska naturen och särskilt av skiftningarna i de olika årstiderna – och dessa växlingars påverkan på våra känslor och tankar.

Trumpetaren Linnea Jonsson tilldelades J:son-stipendiet 2022 för sin förmåga att med stor innerlighet förvalta och förfina såväl det nordiska vemodet som ljuset. Till Blueskällarn har hon med sig Anna Gréta Sigurdardóttir, piano, Bjarni Már Ingólfsson, gitarr, Johan Tengholm, kontrabas och Edvin Fridolfsson, trummor.

Wahls Trio spelar musik skriven av trummisen och kompositören Arild Wahl. Tillsammans med vibrafonisten Jesper Söderqvist och kontrabasisten Vilhelm Bromander bjuder de på lekfull, svängig och luftig musik med stora utrymmen för improvisation och fria tolkningar.

Konserten är ett samarrangemang av Perdido och Musik Västernorrland.

Publicerat