Föreläsning

Att mista ett barn genom suicid eller droger

VSFB Ångermanland, tidigare Febe Ångermanland, arrangerar en föreläsning med Elisabeth Greek och Ewa Wedberg i Domsjö Församlingshem söndag 8 oktober.

Elisabet Greek är journalist, författare och föreläsare. Hon berättar personligt om förlusten av sonen Björn, som dog i en överdos när han var 20 år.
– När jag kunde tala igen efter beskedet om Björns död, ville jag berätta. Hur kunde en glad, social, trevlig, klurig och intelligent kille hamna så snett? Och hur kunde jag som mamma resa mig efter detta, ställa mig upp i livet igen och gå?, säger Elisabet Greek.

Elisabet Greek är medförfattare och redaktör för den uppmärksammade antologin ”Vi begravde våra barn” (2018), där 33 mammor berättar om barn som dog på grund av läkemedel eller droger.
Elisabet Greek har medverkat i ett riksdagsseminarium och föreläst för politiker och beslutsfattare, personal inom socialtjänst och vård samt föräldrar och allmänhet runt om i Sverige. Hon stöttar aktivt andra föräldrar som har förlorat barn.

Eva Wedberg förlorade sin dotter Helena i suicid 2013, plötsligt och oväntat för omgivningen. Sedan dess har Eva engagerat sig i frågor kring psykisk ohälsa och självmord och jobbar inom organisationen Suicide Zero.

Föreläsningen i Domsjö Församlingshem söndag 8 oktober pågår mellan 15 och 17. Antalet platser är begränsat till 80. Kostnad 50 kronor, fika ingår. Anmälan senast 4 oktober till angermanland@vsfb.se

 

Publicerat