Ingredienser:
Deg: 25 g jäst, 1,5 dl ljummet vatten, 3/4 tsk salt, 4 dl vetemjöl. Fyllning: 100 g kokt eller stekt kycklingkött, 140 g bacon (1 paket), 4 dl riven ost, 1/2 röd paprika, 50 g fetaost, 1/2 rödlök
Tomatsås: 4 dl passerade tomater, 2 tsk tomatpuré, 1 tsk salt, 1 tsk svartpeppar, 1 krm socker.
Så gör du:
Lös jästen i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet, blanda i mjöl och salt och arbeta samman till en smidig deg. Jäs i 40 minuter eller till dubbel storlek. Arbeta pizzadegen och dela den sedan i 4 delar. Jäs i ytterligare 10 minuter.
Strimla baconet och lägg i kall panna. Sätt på värmen och fräs baconet i sitt eget fett. Låt rinna av på hushållspapper. Strimla kycklingen fint. Koka ihop tomater, tomatpuré, salt, peppar och honung på svag värme i en kastrull.
Sätt ugnen på 275°. Kavla ut de fyra pizzorna på bakplåtspapper. Fördela tomatsåsen på pizzorna. Strö sedan över osten och sist kyckling och bacon och paprika. Värm plåtarna i någon minut i den heta ugnen och dra över bakplåtspappret med pizzorna till plåten. Grädda i 5-7 minuter. Skala och skär rödlöken i ringar. Ansa och tärna paprikan. Strö paprikatärningar och smula fetaost över de varma pizzorna. Lägg på rödlöksringarna och servera genast.