SKOLA

Höglidenskolan i finalen av Kockduellen

Chicken Kiev som Höglidenskolan vann stadsfinalen med och nu tävlar med i finalen i Stockholm, i Sveriges största matlagningstävling för högstadieelever. Vinnaren utses idag, 28 mars, på eftermiddagen.
I konkurrens med drygt 7 000 elever som tävlat under hösten har Höglidenskolans elever i årskurs 8 kvalificerat sig som ett av de tio lag som gått vidare till finalen, som avgörs idag 28 mars.

– Det känns spännande, berättar Mykhalio och Walter, elever och tävlande från Höglidenskolan.

Varje lag består av två elever som ska tillaga en huvudrätt utifrån huvudråvaran baljväxtfärs och en korg med matvaror som har bestämts på förhand. Matlagningsmomentet pågår under 60 minuter.

– Vi har haft tävlingar på skolan under hem- och konsumentkunskapslektioner, final på Parkskolan och sedan ytterligare ett kvalificeringssteg innan dessa två elever nu gått vidare till finalen. Det är jätteroligt att Örnsköldsviks kommun, och Höglidenskolan, har gått vidare i år igen. Tredje året på raken för vår kommun. Generellt så är intresset för kost och mat hos eleverna stort, det syns så väl under lektionerna säger Anna-Lena Grundström lärare på restaurang- och livsmedelsprogramet vid Örnsköldsviks gymnasium.

Vinnarlaget som utses kommer att kunna titulera sig bästa högstadiekockar och vinner förutom äran även 10 000 kr till klasskassan som ska användas till något roligt i besöksnäringen.

Kockduellen är ett samarbete mellan Visita och Sveriges högstadieskolor för att öka intresset för en karriär inom restaurangbranschen.

Datum: 28 mars
Tid: Start kl. 11.30. Vinnaren utses ca 14.50.
Plats: Restaurangakademin, Rökerigatan 4, Stockholm.

Publicerat