Mat & dryck

Sommarrecept: Evas äppelpaj

Eva Johansson har skickat in ett sommarrecept.

"Den här bjuder jag alltid på, och den är alltid lika uppskattad".

Du behöver:
4-5 äpplen
150 g smör (rumsvarmt)
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
½ dl sirap
Kanel

Gör såhär:
Skala och kärna ur äpplena. Skär i tunna skivor. Smöra en ugnsfast form och lägg i äpplena. Strö över kanel och lite socker. Knåda smöret med mjölet och blanda sedan ner de övriga ingredienserna. Smula ut degen över äpplena och grädda pajen i ugnen i cirka 20-25 minuter på 175°C.

Servera med vaniljglass eller vispgrädde med lite vaniljsocker i!

Gör som Eva - skicka in ditt sommarrecept till redaktionen@tidningen7.se. Bifoga gärna bild samt en liten kommentar.

Publicerat