Mat & dryck

Veckans recept: Pizza med kyckling, bacon och fetaost

Varje fredag hittar du nya smarriga recept här på Webben 7. Denna vecka är det en pizza med kyckling, bacon och fetaost som står på menyn.

Ingredienser:

Deg: 25 g jäst, 1,5 dl ljummet vatten, 3/4 tsk salt, 4 dl vetemjöl. Fyllning: 100 g kokt eller stekt kycklingkött, 140 g bacon (1 paket), 4 dl riven ost, 1/2 röd paprika, 50 g fetaost, 1/2 rödlök

Tomatsås:
4 dl passerade tomater, 2 tsk tomatpuré, 1 tsk salt, 1 tsk svartpeppar, 1 krm socker.


Så gör du:

Lös jästen i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet, blanda i mjöl och salt och arbeta samman till en smidig deg. Jäs i 40 minuter eller till dubbel storlek. Arbeta pizzadegen och dela den sedan i 4 delar. Jäs i ytterligare 10 minuter.

Strimla baconet och lägg i kall panna. Sätt på värmen och fräs baconet i sitt eget fett. Låt rinna av på hushållspapper. Strimla kycklingen fint. Koka ihop tomater, tomatpuré, salt, peppar och honung på svag värme i en kastrull.

Sätt ugnen på 275°. Kavla ut de fyra pizzorna på bakplåtspapper. Fördela tomatsåsen på pizzorna. Strö sedan över osten och sist kyckling och bacon och paprika. Värm plåtarna i någon minut i den heta ugnen och dra över bakplåtspappret med pizzorna till plåten. Grädda i 5-7 minuter. Skala och skär rödlöken i ringar. Ansa och tärna paprikan. Strö paprikatärningar och smula fetaost över de varma pizzorna. Lägg på rödlöksringarna och servera genast.


Publicerat