Hållbarhet är en central del av satsningen. Sushi Yama är ASC- och MSC-certifierade, använder miljövänliga förpackningar och bygger restauranger med återvunnet material – bland annat stolar klädda i tyg tillverkat av plast från haven.
– Vårt mål är att erbjuda sushi som både smakar gott och känns hållbar, säger Danny Barsoum, Chief Brand Officer på Sushi Yama.
Sushi Yama grundades 2008 av tvillingbröderna Sargon och Ninos George och har idag 52 restauranger runt om i landet, från Malmö till Umeå.
Restaurang
Sveriges största sushikedja till Örnsköldsvik
Sveriges största sushikedja, Sushi Yama, fortsätter sin expansion i norr. I februari 2026 öppnar kedjan sin första restaurang i Örnsköldsvik – på Stora Torget.
Etableringen beräknas även skapa omkring tio nya arbetstillfällen.
– Det känns extra roligt att få öppna i min hemstad, säger Johannes Örnemark, vd för Sushi Yama.
Etableringen beräknas även skapa omkring tio nya arbetstillfällen.
– Det känns extra roligt att få öppna i min hemstad, säger Johannes Örnemark, vd för Sushi Yama.
Publicerat