Veckans recept!

Apelsin - & fetaostkyckling

En enkel kycklingrätt med mycket medelhavskänsla. Välj helst ekologiska apelsiner!

4 portioner
1½ kg kycklinglår
250 g körsbärskvisttomater
1 röd paprika
200 g gul lök
2 apelsiner
1½ tsk rosmarin
½ dl olivolja
70 g gröna oliver
4 portioner valfritt gryn
75 g fetaost
Salt & svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Lägg kycklinglår på en plåt. Halvera tomater och skär paprika i 3 cm stora tärningar. Skär lök i 1 cm breda klyftor. Lägg tomaterna, paprikan och löken runt kycklinglåren på plåten.
3. Skölj och riv skalet från apelsiner. Blanda skalet, 1 tsk salt, rosmarin, 2 krm svartpeppar och olivolja. Blanda med kycklingen och grönsakerna på plåten. Skär apelsiner i skivor och fördela på kycklingen och grönsakerna. Stek i mitten av ugnen och i 20 min.
4. Koka gryn. Halvera oliver.
5. Ta ut plåten efter 20 min och fördela oliverna och smulad fetaost på plåten. Sätt in högt upp i ugnen och stek i ytterligare 10 min, de sista 5 på grill.
6. Servera kycklingen och grönsakerna med grynen och apelsinskivorna.

Publicerat