SAMHÄLLE

Två nya servicepunkter stärker sina bygder

Nyligen invigdes Grundsundas servicepunkt i Banafjäl och inom kort är ytterligare två servicepunkter redo att bjuda in till invigning. Det är Coop Skorped och Coop Mellansel som tar sig an uppdraget på respektive ort. Fredag 25 oktober klockan 13.00-15.00 hålls invigning i Skorped. Lördag 9 november klockan 13.00-15.00 står Mellansel på tur.

När alla dessa festligheter är avklarade finns 13 servicepunkter fördelade över kommunens landsbygd. De fungerar som lokala nav för service och information till boende och besökare och fyller även en funktion som social mötesplats på orten.

Servicepunkterna åtar sig, genom avtal med kommunen, att tillhandahålla viss service baserad på bygdens specifika behov. För att kunna erbjuda flexibla lösningar har servicepunkterna möjlighet att dela sina uppdragsavtal med andra lokala aktörer. Något som generellt efterfrågats ute i bygderna är ökad tillgång till digital information och kommunal närvaro. Därför finns nu på varje servicepunkt en surfplatta där besökare kan sköta digitala ärenden till kommunen och även chatta med kontaktcenter. Funktionen som mötesplats stärks genom tillgång till fika på plats.

I och med kommande invigningar finns nu servicepunkter i Solberg, Myckelgensjö, Hemling, Trehörningsjö, Långviksmon, Flärke, Mellansel, Gideå, Grundsunda, Skorped, Sidensjö, Köpmanholmen och Ulvön.

Publicerat