Bangolf

Skrällguld till Jesper

Efter tre dagars SM-spel i Varberg hann Jesper Lindberg från Örnsköldsvik uppleva både berg och dalar spelmässigt. Efter att ha slagit 28 spik i rad spelade Jesper hem cupguldet i överlägsen stil. I finalen satte Jesper alla 15 banor han spelade. Seger med 5-0 och guld.

På de två första dagarnas slagspelstävling på SM i Varberg gick det dock knackigt för Ö-vikaren Jesper Lindberg, Kungälvs bangolfklubb. Han kom på en svag plats 28. 
– Slagspelet var en stor besvikelse för det gick riktigt bra på träningen dagarna före, säger Jesper Lindberg.

Till finaldagens matchspel kvalificerade sig de 32 bästa från slagspelstävlingen. På lördagen spelades det cup där det gällde att vinna bana för bana och ta sig vidare mot final. I den första matchen, 16-delsfinalen mot Tantogårdens Eric Bohlin, såg det riktigt mörkt ut med sex banor kvar att spela. Underläge med 1-4. men då vann Jesper fyra av de sex sista banorna och tog sig vidare till åttondelsfinal.
– Efter ungefär halva matchen mot Eric kände jag mig rätt lugn, då hade jag hittat en bra känsla, säger Jesper.

Efter den segern var det ingen som kunde stoppa Jesper. Åttondelen vann han med 3-1 och i kvartsfinalen mötte han landslagsspelaren Amir El Quachani, Uppsala. Det blev jämnt, 1-1, och avgjordes på sudden death efter sju banor. I semifinalen vände Jesper underläge mot hemmaspelaren Mikael Reszke,Varberg och tog sig till final.
I finalen ställdes Jesper mot rutinerade Peter Ericsson från Skoghall. En spelare med många SM-titlar och internationella medaljer med landslaget i bagaget. I finalen vann Jesper bana 1 och sedan var det bara en spelare på banan. Jesper Lindberg spelade den perfekta rundan; spik på varenda bana. Med tre banor kvar hade Jesper ledningen med 5-0 och guldet var ett faktum.
– Det gick helt över förväntan, minst sagt. Avslutningen i finalen var magisk, säger Jesper Lindberg.

Fakta

Efter åttondelsfinalen spikade Jesper 62 av 69 banor. 
Jesper hade flest spik finaldagen - 75 st.
Jesper spikade de 28 sista banorna han spelade på SM.

Publicerat