FRILUFTSLIV

"Det här gör vi med hjärtat"

Friluftscentralen i Själevad såg länge ut att förbli stängd i sommar. Då klev Örnsköldsviksortens ryttarklubb ÖOR in efter förfrågan från kommunen – och nu väntar en livfull tid vid den populära anläggningen.

– Att det skulle vara stängt kändes inte riktigt klokt, säger ÖOR:s föreningsutvecklare Maggan Eriksson Bech. Vi vill att Friluftscentralen ska fortsätta vara en plats för folk att träffas på, vi brinner för att barn och unga får umgås med äldre, över generationerna. Så det här gör vi med hjärtat.

Utöver ideella krafter har sju sommarjobbare anställts för att driva verksamheten måndag-söndag 12.00-20.00 (söndagar till 18.00), fram till sista augusti. Förutom att cafét håller öppet och den sedvanliga kanotuthyrningen är flera aktiviteter – vissa till en kostnad – planerade; bland annat sommaryoga, ponnyridning och musikcafé då unga musiker bjuds in till öppen scen. Varje onsdag håller Norrlands motorhistoriker sina träffar, ett tillfälle för besökare att frossa i bilnostalgi, och i år har även en minigolfbana på nio hål tillkommit.

– Hit kan man ta med egen mat, det är en plats för alla, säger Johanna Westberg, verksamhetschef på ÖOR. Vi vill bidra till samhällsnyttan och gör även det här för turisternas skull. Att Friluftscentralen är öppen bidrar till en levande stad.

Publicerat