MUSIK

”Världens bästa sommarjobb”

Anders Bagge åker ut med Diggiloo i sommar och 27 juli stannar han och hela sällskapet till vid Skuleberget. Något som han verkligen ser fram emot.
Läs också om Elisa Lindström och Liamoo – som startar sommaren med att bli pappa igen.

7an fick en pratstund med några av Diggiloo-deltagarna under repetitionerna hemma hos Anders Bagge på Ekerö, bland annat med Bagge själv som ser fram emot en lite annorlunda sommar.
– Jag skaffade mig en husbil som jag har en musikstudio i. Med den kommer jag att upptäcka hela Sverige i sommar. Direkt efter varje gig packar jag ihop, tar en dusch i bilen och åker i väg för att hitta smultronställen. Kanske landar jag vid någon härlig liten sjö, badar i Jesus-kläder, grillar och skriver en låt, säger Anders Bagge, som sysslat med musik hela sitt liv.

– Ängeln som kysste mig vid 5 års ålder och sa att jag skulle hålla på med musik, hon kom tillbaka till mig under Melodifestivalen. Det är vansinnigt roligt att skriva musik och att se alla dessa härliga ungdomar i Idol, och kunna ge dem några råd på vägen. Den energin som musiken ger är oslagbar.

Anders Bagge har en nära koppling till Örnsköldsvik där han startade Dreamhill Music Academy, en skola för framtida låtskrivare och musikproducenter.
– Jag har tyvärr inte hunnit vara i Ö-vik på ett tag, men jag känner att hjärtat finns där, säger Anders som nyligen släppte singeln ”Dansa Med Mig”.
– Det var två år sedan jag släppte något innan dess och fortsätter jag så är jag 80 när jag är klar med ett fullängdsalbum. Men man måste ta sig tid för sig själv också.

Diggiloo ser Anders Bagge som världens bästa sommarjobb och bland annat kommer han att sjunga duett tillsammans med Jessica Andersson.
– Vi gör min Céline Dion-låt. När hon fick höra demon undrade hon varför han som sjöng inte ville göra det själv sa jag åt henne att jag känner honom väl och han vågar inte. Jag ljög henne rakt upp i ansiktet. Senare när hon fick veta att det var jag som sjöng bjöd hon in mig att sjunga tillsammans med henne på Globen – men jag vågade inte.

Anders Bagge berömmer hela årets Diggilo-sällskap för den fantastiska stämningen och känslan. Någon som Elisa Lindström också skriver under på.
– Det känns väldigt familjärt, och det bidrar till styrkan med showen. Alla sätter verkligen laget före jaget. Man vile inte åka härifrån Ekerö, säger Elisa som också kommer att göra olika samarbeten med andra artister under Diggiloo.
– Det roliga med Diggiloo är alla de stora numren vi gör tillsammans, det känns fantastiskt. Här finns väldigt starka röster och det känns lyxigt att få vara en del av det här. Jag ser också fram emot att få sjunga med Lucianoz, vi låter bra ihop.

Elisa berättar också om en koppling hon har till Skuleberget.
– Min sambo har sin bror i Kramfors så det blir perfekt att få komma till Skuleberget. Jag kan lova att det kommer att hända mycket och vi bjuder på många olika nummer. Jag känner att det blir en lyxig föreställning och det finns något för alla besökare.

Liamoo är en av de övriga artisterna i årets Diggiloo och han har även andra spännande upplevelser att se fram emot i sommar.
– Jag har extremt mycket i sommar, med sjukt många gig och mycket att göra. Jag ska också få en dotter i sommar och det blir superkul. 30 juni är det beräknat, berättar Liamoo som nyligen sjöng på en ny låt tillsammans med Smash Into Pieces.
– Där får man höra mig sjunga hårdrock, säger Liamoo och skrattar.

Han gör sin tredje Diggiloo-turné och det kändes helt självklart att tacka ja när han fick frågan att följa med i sommar.
– Jag tycker förstås att det är positivt att de vill ha mig med och det är skönt att känna att man har sin plats i den här showen. Jag får göra sjukt roliga låtar den här gången och bland annat blir det duetter med Andreas Weise och Andreas Lundstedt. Jag kör bara duetter med Andreasar, säger Liamoo och ser fram emot Naturscen Skuleberget.
– Man blir alltid chockad när man tittar bakåt och ser det mäktiga berget.

Diggiloo kommer alltså till Naturscen Skuleberget lördag 27 juli och de som deltar är Anders Bagge, Lucianoz, Wiktoria, Andreas Lundstedt, Liamoo, Andreas Weise, Elisa Lindström, Jessica Andersson, Lisa Stadell, Saga Ludvigsson, Idolvinnaren Cimberly Wanyonyi och komikern Ann Westin.

Publicerat