KONFERENS & KONSERT

Ljungblahd firar 60-åring i Kärrsjö

1964 hölls den allra första Kärrsjökonferensen. Lagom till 60-årsjubiléet gästas Kärrsjö av artisten Samuel Ljungblahd.
– Det är en stor glädje för mig att få uppträda i vackra Kärrsjö och inviga konferensen, säger han.

Kärrsjökonferensen har i alla år arrangerats av Hoppets Stjärnas moderorganisation Tältmissionen. På grund av pandemin 2020 omvandlades konferensens inslag till inspelade sändningar i TBN Nordic. Så har det fortsatt i fyra år, men lagom till 60-årsjubileet bjuds allmänheten åter in till Kärrsjö.

– Samtidigt tar vi vara på allt vi lärt oss de senaste åren och fortsätter att spela in olika programpunkter. Det blir det bästa av två världar, säger Tältmissionens ledare Lennart Eriksson.

Konferensen pågår 26-30 juni med seminarier, möten och musikkvällar. Hedersgäst är 80-årige Kenth Johansson, Tältmissionens första missionär, som spenderat de senaste 53 åren på missionsuppdrag i Argentina. Han får en egen hyllningskväll 29 juni.

– Kenths hårda arbete har genom åren inspirerat både mig och medarbetare runtom i världen, säger Lennart Eriksson.

Årets stora dragplåster är soul- och gospelsångaren Samuel Ljungblahd. Hans karriär rymmer sju album, otaliga turnéer och rollen som utmarschsångare på prins Carl Philips bröllop. Bland hans artistsamarbeten märks Carola, Lisa Nilsson, Sarah Dawn Finer och årets Sjunde i Sjunde-artist Timbuktu. Den 26 juni klockan 19 bjuder Samuel på en gratiskonsert i Kärrsjö för alla som tar sig dit.

– Jag ser fram emot att få bjuda på något som inte är helt vanligt, säger han. Det blir jag och mitt piano, och jag kommer framföra både egna låtar och några personliga favoriter som har skrivits av artister som betyder mycket för mig. Naturligtvis kommer det även finnas möjlighet för publiken att sjunga med.

Publicerat