IDROTT

Testa på parasport

Gymnastik, ishockey, skidor och casting – och kanske något mer. Parasportens Dag arrangeras i Sporthallen i Paradiset söndag 5 maj och där finns chansen för alla med någon form av funktionsnedsättning att prova på olika sporter.

– Vi har haft sådana här dagar spridda överallt i länet och i Örnsköldsvik hade vi en dag som tyvärr var precis i samband med pandemin. Men nu är det dags för en riktig parasport-dag i Örnsköldsvik, säger Marcus Holm på Västernorrlands Parasportförbund, som arrangerar dagen tillsammans med RF-SISU Västernorrland.

Idén med Parasportens Dag är att samla idrottsföreningar som kan tänka sig locka personer med olika typer av funktionsnedsättning att intressera sig för att börja idrotta.

Till dagen i Sporthallen kommer Vårby IK, Husum Hockey, Örnsköldsviks Gymnastikklubb och SFK Storfiskarna. Skidor och ishockey kan man förstås inte prova på i Sporthallen, men Vårby IK kommer att ha en lättare hinderbana och Husum Hockey kan ställa upp en golvplatta och ett mål så att man kan prova på att skjuta med puck och klubba.

ÖGK har ju Sporthallen som hemmaplan så de bjuder säkert på olika prova på-aktiviteter, och SFK Storfiskarna erbjuder casting som går alldeles utmärkt att utöva inomhus.

– Vi hoppas också att vi får in någon fler förening. Det här brukar vara ett bra koncept, problemet är bara att nå ut till rätt personer. Spridningen av information om parasport är det svåraste att få till, säger Marcus Holm.

Nu vet alla som läser 7an – och det är många – att söndag 5 maj mellan 11 och 14 ska man bege sig till Sporthallen i Paradiset om man vill prova på parasport.

Publicerat