MUSIK

Efterlängtad Sverigeturné

Han gjorde succé i senaste säsongen av "Så mycket bättre". Nu är Eagle-Eye Cherry ute på sin första turné på länge hemma i Sverige. Torsdag 21 mars kommer han till Nöjesbolaget.

Tack vare att den legendariske amerikanske jazztrumpetaren Don Cherry (1936-1995) valde att flytta till Sverige på 1960-talet, och här hittade kärleken till konstnären och musikern ”Moki” Karlsson, kan vi snart se Eagle-Eye Cherry i Örnsköldsvik.

Redan som tvååring stod Eagle-Eye på scen tillsammans med pappa Don och att han och halvsystern Neneh Cherry skulle komma att arbeta med musik var rätt självklart. Extra roligt är att båda haft riktigt framgångsrika karriärer.

Eagle-Eye Cherry slog igenom rejält 1997 med sin allra första singel ”Save Tonight”, som blev en hit över stora delar av världen och i dagsläget har 530 miljoner streams på Spotify. För ett drygt år sedan släppte han albumet "Back on Track” med ”I Like It” och ”Rising Sun” som de mest spelade låtarna, och nu är han alltså ute på turné.

– Under åren har jag spelat väldigt mycket ute i världen men att komma hem och turnera på hemmaplan blir extra speciellt, säger Eagle-Eye Cherry, som arrangörsduon Karlsson & Norberg bokat in på Nöjesbolaget.

Publicerat