MUSIK

Once in a lifetime

Övik Big Band arrangerade vintern 2020 en lyckad kväll där 16 äventyrslystna sångare anmälde sig för att en gång i livet få stå och sjunga med ett helt storband bakom ryggen. Nu upprepar bandet succén på Bruksgården lördag 24 februari.

– Förra gången hade vi hela spektrat från rena amatörer till mer drivna dansbandssångare och även den här gången har vi en stor samling sångare med skiftande bakgrund som valt sina favoritlåtar från storbandets
repertoar, berättar Bosse Lundquist, trumpetare i ÖBB, som lovar att det blir både svängigt och känslofullt i en smakfull blandning.

Alla sångare har fått erbjudande om en personlig coachning av sångpedagogen Karolina Hägglund från Kulturskolan, som delar med sig av teknik för sång och scenframträdande.

Anders Olsson, sångare i storbandet, är drivande för storsatsningen och under festkvällen kommer han att vara konferencier och berätta lite om sångarnas bakgrund innan de äntrar scenen. Under några andhämtningspauser för deltagarna bjuder han och storbandet också på flera svängiga klassiker.

– Bruksgården dukar upp hela festsalen för buffé till de som önskar och kvällen avslutas med ett danspass för alla som behöver upp och röra på benen en stund, säger Bosse.

Publicerat