IDROTT

Ny hockeyfest i Husum

Succé i fjol – och nu samlas återigen ett hundratal unga ishockeyspelare för en dagslång cup i Husumhallen.
– Det är mäktigt att se så många spelare på en och samma plats, säger Lina Malmström från arrangerande Husum Hockey Dam.

Söndag 25 februari samlas runt 100 deltagare från tolv föreningar till en för åskådare kostnadsfri hockeyfest i Husumhallen där det för andra året i rad anordnas en dagslång cup för ishockeyspelande tjejer födda 2012-2016. Fjolårets dito beskrevs som en smärre succé både deltagar- och publikmässigt och Lina Malmström från arrangerande Husum Hockey Dam håller nu tummarna för en repris.

– Vi har ännu fler anmälda i år och hoppas på mycket folk på läktaren, säger Lina. Det är mäktigt att se så många spelare på en och samma plats och hamburgare, kycklingwok och fika finns att köpa.

Förutom de lokala föreningarna ÖSK, Järved, Svedjeholmen, KB65, Anundsjö, MoDo och Husum gästar även spelare från Sundsvall, Timrå, Åsele, HKH och AIK Härnösand. Den första matchen startar klockan 09.00, den sista 18.00. Alla lag spelar fem var och alla får medalj.

– Att spela mixade lag med killar är kul men en sådan här cup är viktig för tjejerna, de får se att det finns jättemånga andra tjejer som spelar hockey och får kanske en förebild i någon äldre.

Intresset för ishockey menar Lina annars har svalnat något.

–  Det är kanske inte den populäraste sporten längre och det har väl sina anledningar, det är ganska dyrt nu med inflationen. Men intresset för cupen är stort, att det kommer så många tjejer vittnar om att de tycker ishockey är roligt. Vi fortsätter gärna att arrangera den så länge intresset finns och det gör det uppenbarligen.

Hur mår Husum Hockey Dam i dag?

– Helt okej, vi ligger tvåa i serien. Clemensnäs har varit överlägsna i år men vi har stått upp bra mot dem. Vi spelar division två på en rolig nivå, eftersom livet inte alltid tillåter tid för matcher är vissa av oss bara med på träningarna. Vi tränar två gånger i veckan och välkomnar alltid fler spelare. 

Publicerat