MUSIK

En levande legend

Ronnie Gardiner fyllde 91 år i sommar men är fortfarande aktiv bakom trummorna. Fredag 24 november kommer han till Blueskällarn på Bruksgården tillsammans med Carin Lundin Quintet.

Under Umeå jazzfestival i fjol tilldelades Ronnie Gardiner – som föddes 1932 i Westerley, Rhode Island – riksförbundet Svensk Jazz finaste utmärkelse Lifetime Achivement Award. I motiveringen lyfte man bland annat fram Ronnies musikaliska gärning, som inte bara haft stor betydelse för jazzen i Sverige utan även gjort avtryck i läkar-
vetenskapen då han visat att rytm och musik har stor påverkan på vår kropp och själ. Han har utvecklat en metod, Ronnie Gardiner Method, där rytmik och koordination hjälper de som drabbats av exempelvis stroke, MS och Parkinson att komma tillbaka till ett drägligt liv med nya positiva livsvillkor.

Denne briljante musiker, orkesterledare och jazzambassadör kommer till Perdido Jazz & Blues tillsammans med sångerskan Carin Lundin, Klas Lindquist, altsaxofon/klarinett, Mathias Algotsson, piano, och Hasse Larsson, kontrabas.

Räkna med en kväll där kvintetten gör en djupdykning i den amerikanska sångboken, och att Ronnie Gardiner med största sannolikhet kommer att bjuda på sitt fantastiska sätt att framföra Duke Ellingtons klassiker ”Caravan”.

 

Publicerat