TEATER

Glesbygd, tro och identitet

Poesi och musik, i två akter. Lo Ragnar & Nino gästar Örnsköldsvik och ger två föreställningar på Folkan Teater, en offentlig på kvällstid tisdag 21 november och en dagföreställning dagen därpå som är abonnerad.

Lo Ragnar diktar om glesbygd i norra Sverige, myrarna och skogarna. Men det handlar också om arv, kropp, hem och kärlek – om att hitta hem i en annan person. Lo Ragnar vann i fjol Aftonbladets skrivartävling ”Min eld” och grunden i hennes diktande ligger i ett intresse för relationen mellan människa och natur.

Nino Mick blev svensk mästare i poetry slam 2013 och tilldelades Svenska kyrkans kulturpris 2015. Nu framför Nino sin nya diktsvit ”Hej helvetet, en resa till själens botten” – där berättare är Lucifer, som mår skit. Hen har störtats från himlen och söker desperat ett språk för upplevelsen och sorgen. I processen hamnar hen i krig med både sig själv, en flock svarta får och Gud. Arvet från och uppgörelsen med kristen tro och kyrka är centralt i Ninos poesi, liksom sexualitet, familjeband och kärleksrelationer.

Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

Publicerat