EVENEMANG

Sounds of Emotions flyttas

Torsdag 23 november skulle Sounds of Emotions arrangeras i Hägglunds Arena. Nu har arrangören - "på grund av produktionstekniska skäl" som man skriver på sin hemsida - tvingats flytta turnén till våren 2024.

Börje Salming avled 24 november 2022, i sviterna av nervsjukdomen ALS. Under en vecka, och sex konserter i olika städer, står fem artister på scen för att samla in pengar till Börje Salming ALS-stiftelse.

LaGaylia Frazier, Mariette, Jon Henrik Fjällgren, Uno Svenningsson och Rickard Söderberg uppträder under en stämningsfull helkväll som utlovar en musikalisk resa där ingen lämnas oberörd. Under kvällen, som inleds med att Axel Schylström värmer upp publiken, kommer musiken att blandas med oförglömliga filmklipp från Börje Salmings karriär.

– Vi är mycket stolta att några av Sveriges starkaste artister går samman och skapar en sådan fantastisk helkväll. Börje ville verkligen lösa gåtan med ALS – och denna konsertvecka kommer skapa massor av ringar på vattnet och vara en liten pusselbit på resan dit, säger Karin Karlström, grundare av Börje Salmings ALS-Stiftelse.

Värd för Sounds of Emotions är journalisten Jens Lind som berättar anekdoter om Börje och har med sig unika filmklipp. Jens intervjuar också Börjes bror Stig under kvällen. En hel vecka med konserter i hockeyarenor och en massa andra initiativ och insamlingar kommer förhoppningsvis att skapa goda förutsättningar för forskare att lyckas knäcka ALS-gåtan.

Publicerat