Utbildning

Vart är vi på väg?

Nola Fashion Show arrangeras för 20:e året och den här gången tas publiken med på en resa mot okända mål. Tåg 2023 avgår från Nolan nu på onsdag 25 oktober 19.00. Det är bara att lösa biljett och stiga på.

Eleverna i Global 21, inriktningen på Nolaskolans samhällsvetenskapliga linje, är inne i slutplaneringen av Nola Fashion Show när vi besöker dem. Inne i ljushallen i Nolaskolan hänger en banderoll som påminner om den kommande händelsen, och alla som jobbar med förberedelserna ser med spänning fram emot onsdagskvällen.

– Temat i år är ”Vart är vi på väg?” Vi ska alltså ut på en resa, och den här showen bidrar till att samla in pengar till vår egen resa som vi ska göra till Berlin i vår, berättar Adina Berggren.

Inriktningen Globala, som tidigare benämndes IC, gör varje år en fältstudieresa och när man ändrade profilen på utbildningen till ett hållbarhetstema kändes det bra med en resa till Berlin – dit man kan resa på ett hållbart sätt. I Berlin finns också en hel del att studera som har med hållbarhet att göra.

Ett antal modeller – både elever, vuxna i skolan och andra ö-viksbor – kommer under Nola Fashion Show att visa upp kläder och accessoarer från sex olika butiker i stan. Dessutom kombineras modevisningen med uppträdanden av elever på estetiska programmet.

– Det blir främst dans, men också lite teaterinslag – en jätterolig resa till några städer och länder där vi på olika sätt gör en hyllning till platserna, berättar esteteleven Ida Ekman, som inte avslöjar vilka resmål det handlar om.

– Det får man veta om man kommer till showen, det är en anledning att se Nola Fashion Show.

Nu hoppas förstås eleverna som jobbat med showen att ö-viksborna sluter upp och kliver på tåget till den okända resan.

– Butikerna var jättenöjda med showen i fjol och lärarna sa att de aldrig hört så mycket beröm tidigare. Nu hoppas vi på fullsatt, och värt att nämna är att det ingår fika när man köper biljett, säger Adina.

 

Publicerat