IDROTT

Prisade fotbollstalanger

Det var inte bara två lokala fotbollslag i form av Friska Viljor och Gottne som söndag 8 oktober gjorde upp om segern. Under matchen korades även 2023 års vinnare av Timpapriset.

Timpapriset är stipendiet instiftat av FV-profilen Curt "Timpa" Swedeins dödsbo och som tilldelas två unga, ångermanländska fotbollstalanger samt en av föreningfotbollens många eldsjälar. 
I konkurrens med Beata Forsberg och Isabelle Frodin från Själevads IK utsågs bland flickorna Hanna Karlsson (RUIF), en teknisk ytterforward som ofta dyker upp på rätt ställe. Bland pojkarna Anton Harlin från Moffe BK, en av två målvakter från Ångermanland som skickas till rikslägret i Halmstad. Nominerade var också Elliot Sedin från Domsjö IF och Emil Andersson, Sidensjö IF.
Lars Mehle, Kramfors-Alliansen och tidigare materialansvarig för Ångermanlands distriktslag för pojkar -06, hedrades som Årets eldsjäl – enligt motiveringen en sådan "i ordets sanna betydelse". 
Priset delades i år ut för tolfte gången. Kriterierna är att kandidaterna fotbollsmässigt ska vara på landskapsnivå, vara en god kamrat på och utanför planen samt sköta skolarbetet på godkänt sätt utifrån egen förutsättning.

Publicerat