UTSTÄLLNING

Aldas berättelser

Alda Boström, 86, från Bredbyn är månadens utställare hos Solidaritet. Hon visar upp ett folkligt måleri där tavlorna är fyllda av berättelser. Vernissage är det lördag 14 oktober.

Så här skriver konstkritikern och konstnären Stig-Åke Stålnacke om Aldas måleri:

"Långt borta hemifrån, långt från min Nordångermanländska hembygd, ser jag en svit vackra och underbara hyllningar till den ort och det folk som varit och är hennes. Aldas. Men också mitt. Också min längtan ligger i hennes penseldrag. Också mina minnen i hennes konst. Historierna är många. Det är arbete och hårt slit. Det är jordbruk och jakt. Det är den verklighet som vi levde i då. Vi som nu har några år på nacken. I ett stort panorama ligger berget och där nedanför vid bergets fot ligger huset där jag vill bo. Vi har aldrig mötts, men Alda målar min längtan. Ibland kan jag känna mig lite likgiltig inför allt måleri. Men så dyker dessa bilder upp. Aldas bilder, enkla bilder som sjunger sina penseldrag rakt in i mitt hjärta."

Vernissage är det lördag 14 oktober 12.00, och då medverkar författaren Bo R Holmberg. Utställningen visas lördagar och onsdagar 12.00-15.00 till 28/10.

Publicerat