MUSIK

Musik för Världens Barn

Arnäs kyrka fylls lördag 14 oktober av sång och musik där insamling sker till Världens Barn. Medverkar gör barnkören i Arnäs församling, damkören La Chorale och musiker under ledning av dirigent Oskar Wedman. Konserten startar 15.00 och senare samma dag, med start 18.00, blir det en orgelafton i Grundsunda kyrka med Göran Lundberg där det också görs en insamling till förmån för Världens Barn.

Båda dessa konserter ingår i Örnsköldsviks Musiksällskaps satsning ”Musik i oktober”. I denna månadslånga kulturfestival ingår också en lunchkonsert med organist Niklas Jansson i Örnsköldsviks kyrka nu på lördag 7 oktober då det också arrangeras Kulturnatta i Själevads kyrka och församlingshem med start 18.00 och en rad programpunkter ända fram till midnatt.

Söndag 8 oktober samsas Musiksällskapets orkester med dirigent Jonas Nyström, Örnsköldsviks Spelmanslag med riksspelman Anders Eriksson och Kulturskolans spelmanslag i en konsert i Nolan där klassiskt möter folkmusik. Tisdag 10 oktober ger Camilla och Stefan Klint en viskonsert i Gideå kyrka och söndag 15 oktober spelar pianisten Goncalo Vasques, född i Porto, i Själevads kyrka.

Läs mer om insamlingarna till Världens Barn, hur du kan hjälpa till och bidra till välgörenhetsarbetet på varldensbarn.se

Publicerat