SKOLA

Fler elever når kunskapskraven

Andel elever i årskurs 9 som uppnått kunskapskraven i alla ämnen ökat. Det visar bildningsnämndens verksamhetsuppföljning för perioden januari – augusti 2023.

Under bildningsnämndens sammanträde 19 september presenterades verksamhetsuppföljning för perioden januari – augusti 2023. Sammanfattningsvis har andel elever i årskurs 9 som uppnått kunskapskraven i alla ämnen ökat. Andel elever som uppnått kunskapskraven är 74,5 procent för 2023 jämfört med 72,7 procent för 2022. Pojkars resultat har ökat med drygt fyra procentenheter medan flickors resultat minskat med åtta tiondelar.

Även det genomsnittliga meritvärdet har ökat bland elever i åk 9 och andel elever som blev behöriga till yrkesprogram våren 2023 har ökat från 81,5 till 82,4 procent. För gymnasiet kommer det att redovisas tydligare resultat senare i höst.

- Vi måste försätta arbeta målinriktat för att uppnå målet om fullständig gymnasiebehörighet bland våra grundskoleelever, det är en prioritet för oss, säger bildningsnämndens ordförande Ulf-Åke Oldenborg (KD), som också tackade för sig då detta var hans sista sammanträde som ordförande i bildningsnämnden.

Publicerat