På gång

Benjamin inleder på Naturscen

Benjamin Ingrosso först ut på Naturscen Skuleberget i sommar - och konserten är redan slutsåld.

Benjamin Ingrosso behöver ingen närmare presentation, men att han spelat Lillebror i Karlsson på taket, Sune och Nils Karlsson Pyssling kanske inte alla har koll på. Att det skulle bli en artistkarriär var förstås helt givet, hela släkten kryllar av skådespelare, musiker och dansare, och redan som nioåring visade han vart allt var på väg då han vann Lilla Melodifestivalen med
”Hej Sofia”.

12 år senare, 2018, vann han Melodifestivalen med låten ”Dance You Off”, som han var med och skrev själv. Han representerade därefter Sverige i Eurovision Song Contest i Lissabon där han slutade på en sjundeplats.

Både 2018 och 2019 vann Benjamin Rockbjörnen för årets svenska manliga liveartist, 2021 och 2022 vann han Rockbjörnen för årets manliga artist. Han har vunnit totalt sex Rockbjörnen-utmärkelser och 2022 vann han en Grammis för årets artist. Benjamin har också tilldelats utmärkelsen årets hetero på QX Gaygalan och i fjol fick han även Kristallen för årets tv-personlighet. Nyligen var han också gästartist på årets upplaga av Polarprisgalan – och 2 juli kommer han till Naturscen Skuleberget.

Naturscen Skuleberget

2/7 Benjamin Ingrosso
14/7 Diggiloo
21/7 Tommy Körberg
22/7 Sven Ingvars
28/7 Carola
29/7 Takida & Stiftelsen
13/8 Ola Salo & Nordiska Kammarorkestern
19/8 Thomas Stenström

Publicerat