Näringsliv

Banken till nya lokaler

Efter 124 år vid torget i Örnsköldsvik kommer Handelsbanken att flytta till större lokaler på Hamngatan.– Vi får inte längre plats, säger kontorschefen Kari Pessa.

Handelsbanken tänker anpassa de nya lokalerna tillsammans med fastighetsägaren med en planerad inflyttning i slutet av året.

– Det var inget lätt beslut att byta lokal då den nuvarande har tjänat oss i 124 år och huset är väl förknippat med Handelsbanken. Men lokalen är inte byggd för dagens och framtidens krav och behov av personlig rådgivning, säger Kari Pessa och betonar att det handlar om en satsning:

– Vi satsar på Örnsköldsvik och växer med rådgivare inom bolån, private banking, skog och lantbruk och tjänstepension. Vi blir fler och det innebär att vi inte längre får plats i nuvarande lokaler.

Handelsbanken har ett decentraliserat beslutsfattande och beslutet att flytta har tagits lokalt.

– Behovet av rådgivning kommer att öka och vi är övertygande om att det här kommer att gynna våra kunder. Nya legala krav ställer samtidigt betydligt högre krav på oss banker när det gäller finansiell rådgivning, vilket gör att nya mötesformer, oavsett om de är digitala eller fysiska, kräver andra typer av lokaler, säger Kari Pessa. 

Publicerat