MUSIK

Nicklas Lundin i danska Mello

Låtskrivaren Nicklas Lundin från Örnsköldsvik har fått med ett bidrag i Dansk Melodi Grand Prix 2023. Låten ”Beautiful Bullshit” framförs av artisten Maia Maia, eller Maja Barløse som hon egentligen heter.

– Det är riktigt trevligt, jag har vetat om det ett tag men igår offentliggjordes startfältet vilket också innebär att folk kan gå in och rösta redan nu, berättar Nicklas, som varit med och skrivit låten ”Beautiful Bullshit”.

– Jag blev inbjuden till ett låtskrivarcamp i Palma de Mallorca med andra låtskrivare från Danmark och Sverige och ett gäng artister. Vi skrev låtar under fem dagar i olika grupper och en av dagarna skrev jag med Maja och Joy Deb. Maja berättade vad hon var ute efter och det blev en småprovokativ text som handlar om den lite destruktiva situationen som många kan känna igen sig i, där du återkommer till en relation som sårar dig. Det är en lekfull låt men den behandlar en verklighet.

Maja Barløse är en av få kvinnliga producenter i Danmark och hon släppte sitt debutalbum ”You Again” 2018, då under artistnamnet Fjer. Hon skrev och producerade hela albumet själv och nominerades till ”Danish pop release of the year” av musikmagasinet Gaffa.

Joy Deb har bland annat varit med och skrivit två svenska vinnarlåtar i Melodifestivalen: Robin Stjernbergs ”You” 2013 och Måns Zelmerlöws ”Heroes” 2015 som också vann Eurovision Song Contest. Joy Deb har också kopplingar till Örnsköldsvik då han studerat på Musikmakarna.

– Han studerade på distans, en möjlighet som vi hade då men som vi senare tagit bort, så han var inte på plats i Örnsköldsvik så ofta. Vi har haft kontakt sedan dess men jag har faktiskt aldrig skrivit något med honom tidigare, säger Niclas som tillsammans med Joy och Maia Maia siktar högt.

– Förhoppningen är att vi ska vinna och ta oss vidare till Eurovision, men konkurrensen är stor och jag vet väldigt lite om de övriga bidragen. Samtidigt har jag inga förväntningar, det är bara jättekul att vara med och tävla.

Dansk Melodi Grand Prix avgörs lördag 11 februari men redan nu kan man lyssna och rösta på bidragen här.

 

Publicerat