Malin H

Vegetarisk köttfärslimpa

Idag blir det rekorderlig söndagsmiddag bestående av hemmagjord 'köttfärslimpa' gjord på havrebas! Jag tänkte fylla den med lite medelhavsinfluerade råvaror och servera hemmagjort potatismos till. :P

1 limpa, 4 port, 225°

2 satser havrebas * (alltså det som blir om man gör 6 liter hemmagjord havremjölk) Kan tänka mig att det fungerar lika bra att mixa 5 - 7 dl. havregryn * och blanda med en skvätt vatten för att få till en smet.
2 finhackade gula lökar *
2 rivna vitlöksklyftor *
2 ägg *
lite ströbröd *
8 st. soltorkade tomater *
2 dl. grovt hackade oliver *
150 gr. smulad Fetaost *
torkad, egenodlad basilika *
smör till ugnsstekningen
salt *, peppar *, chiliflakes

 

 

Häll havrefärsen i en bunke och tillsätt övriga ingredienser relativt finhackade så håller limpan ihop bättre. Börja med ägg och ströbröd.

Smält smör i en ugnsform, ca. 50 gr. kanske, och ställ in i den varma ugnen. Låt smälta och ta sedan ut den. Forma en limpa och ös den med smör innan den sätts in i ugnen.

Ös den regelbundet med den smörsky som uppstår och gratinera i ca. 30 minuter tills den är genomstekt. Skär i cm-tjocka skivor och servera med valfria tillbehör.

Publicerat