Anna K

Saftsås eller kanel och socker?

Visste ni att vi norrlänningar har en gemensam sak med danskarna?
Nu när hösten kommit och vi faktiskt snart närmar oss julen tycker jag det är himla gott med risgrynsgröt som lunch ibland. 
När jag och min man skulle äta risgrynsgröt tillsammans för första gången, upptäckte jag en olikhet. Han åt gröten med saftsås! Jag hade aldrig ens vetat att vissa gjorde det. Kanel och socker är en självklarhet för mig. Eftersom vi då bodde i Skåne var jag den "som åt gröten fel", för alla skåningar åt den med saftsås. När han sen kom till jobbet (han jobbade i Köpenhamn då) och blev serverad risgrynsgröt där, visade det sig att danskarna också åt "fel", dom åt med kanel och socker. Det visade ju sig att när det gäller tillbehören till risgrynsgröt är norrlänningarna mer lik danskarna än vad skåningarna är! Nu utgår jag från att alla norrlänningar äter gröten med kanel och socker, för jag har aldrig blivit serverad annat eller hört någon annan äta gröten på annat sätt. 

Hur äter du din gröt, saftsås eller kanel och socker? Eller något helt annat kanske?
Publicerat