Potatismos: 1 kg potatis, 1-2 dl mjölk, 1 st ägg, 2 msk smör, salt och peppar, riven muskotnöt.
Champinjonsås: 150 gr färska champinjoner, 1 msk smör eller margarin, 3 msk mjöl, 4 dl vatten, 1 svampbuljongtärning, ½-1 dl grädde, ev. lite skalade räkor.
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet. Häll i mjölken, ägget och smöret och vispa med en elvisp. Tillsätt salt, peppar, riven muskotnöt efter smak.Bryn champinjonerna i smör eller margarin. Strö över mjölet under omrörning. Späd med vattnet samtidigt som du rör. Tillsätt buljongtärningen. Koka såsen i 4 - 5 minuter.
Späd med grädden och smaka av med salt och peppar. Lägg fisken i botten på en ugnsfast form, salta och peppra. Klicka eller spritsa ut moset runtom fisken. Häll över såsen på fisken. Gratinera i ca 30 minuter tills moset fått lite färg. När gratängen är klar kan man lägga på några skalade räkor.
Servera med en sallad.