NÄRINGSLIV

Vill spela in film i Örnsköldsvik

Alexander Westerlind har startat företaget Eagleshield Pictures och vill spela in en kortfilm i Örnsköldsvik, om rockmusik och kärlek.

Vad har du hittat på?

– Jag har startat företag för att jobba inom film och tv. Jag började på Vancouver film school 2019 och har bland annat arbetat med regi och manus, kameraarbete och ljussättning. 2022 var jag också platschef på filmen "Bye Bye Boredom" som spelades in i Stöde. Det är det här jag vill fortsätta med. Först som anställd på olika film- och tv-produktioner och, om det går bra, framöver göra egna filmer, att skapa ett team omkring mig.

– Jag har ganska många idéer på filmer och har sökt stöd hos Film i Västernorrland för "Regn har inga känslor" som jag vill spela in i Örnsköldsvik till sommaren. Ett romantiskt drama om två rockartister som tvingas välja mellan karriären och deras förhållande. Allt är klart, det är bara att köra. Att få spela in filmen här och göra reklam för staden vore väldigt roligt. Min logotyp är en kombination av statyn i Örnparken och fiskarna på Ångermanlands vapensköld.

– Att starta företag känns jättekul, jag har aldrig haft ett eget förut. Det är ett stort steg.

Länkar
Publicerat