OMSORG

Rogivande naturbilder

Ligger man på Lejonbackens plan 4 mår man av förklarliga skäl inte så bra. Men förhoppningsvis kan Marlene Vestbergs naturbilder som nu är på plats ge både glädje och ro.

På plan 4 fokuserar man på palliativ vård, alltså helhetsomhändertagande vård i livets slutskede, och tillfälligt stöd under en kortare period.
– Många är svårt sjuka och då är det skönt att ha ett fint boende, säger enhetschef Marie Jonsson.

Marlene Vestberg, undersköterska på Lejonbacken och inbiten naturfotograf, ville göra något för alla som ligger på den här avdelningen och hon hade en idé om att göra förstoringar av sina naturbilder och hänga upp på patienternas rum.
– Jag kände att om man ligger och mår dåligt kan det vara skönt att ha något vackert att titta på, jag känner själv att naturen är viktig och helande. Det känns jätteroligt att vi kunde förverkliga det här, säger Marlene som ställde ut sina naturfotografier på Solidaritet förra vintern. Hon har också haft flera av sina bilder publicerade på 7ans läsarsida.

Men för att Marlenes godhjärtade idé kunde bli verklighet behövdes pengar och från Lejonbacken vände man sig till både Lions Club och Rotary med en förfrågan om stöd.
– För oss var det ett självklart val att vara med, säger Lage Dahlquist från Lions Club.
– Vi tog också ett snabbt beslut i vår styrelse och det känns riktigt roligt att få vara med i ett lite annorlunda projekt som det här, och att vi dessutom kunde göra det tillsammans med Lions, säger Christer Wikström, Rotary.

Nu hänger ett 20-tal av Marlenes fotografier, några i riktigt stort format, på Lejonbacken. Vackra och rogivande bilder som hon fångat i bland annat Gullvik, Vikbotten, Bönhamn, Skagsudde och vid Slottdalsskrevan i Skuleskogens nationalpark.
– Vi fick ett generöst bidrag och vi gjorde av med alla pengar. Vi fyllde också på med nya gardiner, lampor, blommor och ljus, berättar Lejonbackens aktivitetshandledare Erika Söderberg.

Förutom Lions Club och Rotary har också CT Teknik bidragit till att Marlene Vestbergs naturbilder nu gläder både patienter och personal på Lejonbackens plan 4.

– Jag är bara glad att få visa mina bilder, säger Marlene.

Publicerat