KULTUR

Färgsprakande balett

Direkt från Parisbaletten visas Rudolf Nurejevs version av Don Quixote till biografer genom Folkets Hus & Parker. Söndag 7 april visas den på Gideågården och vi har biljetter som vi lottar ut.

Inspirerad av Marius Petipas koreografi är Rudolf Nurejevs Don Quixote en hyllning till dans med spanska inslag. Idealisten och bokmalen Don Quixote bestämmer sig för att åka över Spanien med den naive Sancho Panza. De möter Kitri och Basilio, de två åtskilda älskarna som använder alla knep de kan – från ett dockspel till ett falskt självmord – för att vara tillsammans. I slutändan är det dock Don Quixote som levererar det lyckliga slutet efter att ha kämpat mot väderkvarnar och korsat vägar med Amor, Dulcinea och Drottningen av Dryaderna.
Kostymerna och den färgglada uppsättningen understryker det livfulla och underhållande i dansverket, som uppförs av en av världens bästa dansensembler.

Tävla om biljetter

Vem skrev romanen Don Quixote?
Mejla ditt svar och telefonnummer där vi kan nå dig dagtid till tavling@7an.se eller skicka vykort till 7an Mediapartner, Box 449, 891 29 Örnsköldsvik. Då deltar du i en utlottning där vi drar fyra vinnare som får var sin biljett. Svaret vill vi ha senast 27 mars. Vinnarna kontaktas på telefon 28 mars.

Publicerat