HUS & HEM

Hemma hos mäklaren

Hur bor en mäklare? Och hur skulle hon själv beskriva sitt hus i säljande ordalag?
Hemma hos Emma Lind från HusmanHagberg hittas generösa sällskapsytor och närhet till både skola, badstrand och mataffärer.

På Hampnäsvägen i Själevad står en 250 kvadratmeter stor sekelskiftesvilla som sedan 2014 varit hem för HusmanHagberg-mäklaren Emma Lind, maken Johan och döttrarna Thea och Thilde.

Tillsammans med Emma möter shih tzu- och pudelkorsningen Louie upp i hallen. Innan intresset falnar följer han nyfiket med in i köket, till höger från entrén, och vidare mot sällskapsrummet. Ytorna är stora och rummen binds naturligt samman med det intilliggande tv-rummet. Att detta är husets pulsåder råder ingen tvekan.

– Jag älskar mitt hem. Det är skönt att jag känner så med tanke på att jag ser så många andra hus. På en visning spelar ofta magkänslan in, en kund kan känna sig som hemma efter bara fem minuter – och så var det för mig, säger Emma vars mäklarkarriär efter studier i Borås först tog sin början i Göteborg.

Hemma i Örnsköldsvik sedan 2011 trivs hon bättre. Här är kundrelationerna betydligt mer familjära. Inte sällan hör någon av sig för att visa resultatet av ett renoverat hus. Och i alla bostäder Emma besöker i sitt yrke hittar hon en hel del inspiration.

Lampor hyser hon exempelvis en stor kärlek till.

– Jag har en hel lagerhylla i källaren och byter emellanåt. Det är mysigt att gå runt och förändra, då slappnar jag av och trivs.

Innehållet i den platsbyggda bokhyllan i sällskapsrummet förnyas också, mest efter säsong.

Annars är det på övervåningen de stora spadtagen gjorts. I slutet av 2018 revs väggar och taket till vinden medan de stora takbjälkarna fick vara kvar. En avstickande, sned hall leder i dag till barnrummen medan ett dörrlöst hörn i Lotta och Johans sovrum gömmer en generös walk in-closet bakom väggen. I ena badrummet avskärmar  en skjutdörr oönskad insyn till tvättstugan.

Vad är du mest nöjd med?

– Alla sociala ytor. Vi har ofta gäster och på julen drar vi hit hela släkten. Johan brukar använda uttrycket "julhus", då man kan dansa hela vägen runt – och då är det bra.

Eftersom du är mäklare; vad är egentligen viktigast, huset eller läget?

– Det är ändå läget. Du kan investera hur mycket som helst i ett hus men inte flytta. Samtidigt kan man faktiskt tänka att "nu har vi chansen att köpa ett jättefint hus", även om det inte är drömläget.

Rymligt sekelskifteshus!

I mäklaryrket ingår att beskriva säljobjekt i målande ordalag. 7an gav Emma Lind uppdraget att – utan att ha några som helst planer på att flytta – författa en text om sitt eget hus. Så här blev resultatet.

Även mäklare flyttar! Efter tjugo fantastiska år är det dags att lämna detta sekelskifteshus vidare till nya ägare. En villa med fokus på generösa sällskapsytor och gästfrihet, här ryms både släkt och vänner för middagar och kalas! Entrévåningen består av kök, wc och rum för socialt umgänge, på övervåningen ligger sovrummen
samlade samt två badrum och ytterligare ett vardagsrum. Källaren är fullstor och rymmer massor av förvaring, på gott och ont, och en separat vinkällare. Under sommaren kan man bada vid kvarterets lilla badstrand och testa fiskelyckan i fjärden. Vintertid åker man skoter, skidor och skridskor på isen! Perfekt för en barnfamilj som uppskattar närhet till förskola, skola, idrottsklubb och mataffärer.

Publicerat