NÄRINGSLIV

Inspirationsdag för tjejer

För första gången arrangeras en så kallad IGEday på Afry i Örnsköldsvik, en dag då tjejer och icke binära bjuds in att testa ingenjörsyrket.
– Vi kommer att ha roligt hela dagen, säger Annelie Öberg på Afry.

Fredag 22 mars arrangeras IGEday runtom i Sverige, så även för första gången på design- och ingenjörsföretaget Afry i Örnsköldsvik. IGEday – ”Introduce a Girl to Engineering” – är en inspirationsdag då tjejer och icke binära i åldern 13-19 år får prova på att arbeta med teknik och ställa frågor till ingenjörer.

– Vi jobbar strategiskt med inkludering och mångfald så för oss är det här en fokusfråga; vi har för få tjejer och icke binära som väljer teknik samtidigt som arbetsmarknaden skriker efter fler ingenjörer, säger Annelie Öberg, kommunikationschef inom Afry.

Under dagen arbetar deltagarna i grupp med uppgifter kopplade till ingenjörsyrket.

– Vi kommer att ha roligt hela dagen, det handlar inte om prestation utan om inspiration och att jobba tillsammans. Vi hoppas att alla går härifrån med ett leende på läpparna och att de tycker yrket verkar spännande. Det finns så otroligt mycket att jobba med som ingenjör, inte minst utifrån den gröna omställningen som pågår för fullt. Där behöver vi hitta nya hållbara lösningar och tänka mer klimatsmart överlag. Det vi omger oss av i vår vardag bottnar ju mycket i någon form av innovation och problemlösning, här kan ny teknik göra skillnad för nästa generation.

Publicerat