Näringsliv

Magnus ny vd för Örnsköldsvik Transport och Logistik

Magnus Wiberg blir vd för det nybildade holdingbolaget ÖTL AB som ska samla transport och logistikverksamheterna inom Rodretkoncernen. Han tillträder tjänsten den 12 augusti 2024.

Magnus Wiberg kommer närmast från en tjänst på börsnoterade bolaget Absolicon, där han jobbat sedan 2021 som rådgivare till bolagets vd och verkat som CFO. Innan dess har han under fyra år arbetat som vd för Region Västerbottens telekombolag, AC-Net, samt över tio år inom Ericssonkoncernen i olika globala ledande roller mot dess största kunder.

 

– Vi är mycket glada att Magnus tar rollen som vd för vårt nybildade bolag Örnsköldsvik Transport och Logistik, säger Tomas Karlson, styrelseordförande för ÖTL AB. Han har erfarenhet från både näringsliv och offentlig sektor och framför allt är han en erfaren ledare med ett samarbetsinriktat och relationsbyggande arbetssätt. 

 

– Örnsköldsvik är i en stark tillväxtfas, där Magnus erfarenhet av strategisk planering, affärsutveckling samt förmåga att få medarbetare och verksamheter med sig, är viktiga egenskaper för att fortsätta utvecklingen av Örnsköldsviks hamnar, terminal, flygplats och skärgårdstrafik. Allt till nytta för vårt näringsliv och våra invånare, säger Tomas. 

 

– Jag är glad för möjligheten att bli vd för Örnsköldsvik Transport och Logistik och ser fram emot att lära känna och få jobba med medarbetarna för att tillsammans utveckla verksamheterna som finns i de båda bolagen, säger Magnus Wiberg. Jag brinner för Örnsköldsvik och regionens utveckling och har längtat efter ett jobb som kan göra skillnad på den ort jag är född och vuxit upp på. Att få möjlighet att vara med och påverka framtiden och tillväxten i kommunen känns väldigt hedrande. 

 

– Både Örnsköldsviks Hamn och Logistik och Örnsköldsvik Airport är viktiga företag för Örnsköldsviks näringsliv, invånare och besökare, jag ser fram mot att få jobba med utvecklingsmöjligheterna i ett tätt samarbete med näringslivet i Örnsköldsvik, kommunen och övriga kommunala bolag, säger Magnus Wiberg.

Publicerat