EVENEMANG

Hallå där...

Erica Markusson, en av arrangörerna av Hidden Talents på Statt, 23 februari.

Vad är detta för arrangemang?

– En kväll då vi stärker och lyfter kvinnor med stark koppling till Örnsköldsvik – och den dolda talang kvinnor har. De som projektleder på väg till fjällen, är den sammanhängande kraften eller de som ignorerar dammråttorna och i stället fokuserar på det som är viktigt här och nu. Det finns otroligt många talangfulla kvinnor i den här kommunen.

Varför gör ni det?

– Vi ser ett behov av att dels sprida nätverken, det är lätt att bara träffa samma personer. Och dels att inspirera yngre kvinnor, att de ser att det finns möjligheter att uppskattas och värdesättas i Örnsköldsvik.

Vad händer under kvällen?

– Vi kommer att underhållas av musik av talangfulla kvinnor från 18 år och uppåt. Åsa Hägglund som arbetar med utvecklingsfrågor på Metsä Board och Sandra Wiberg som håller på med folkrace föreläser, vi har ett showroom där de som deltar kan visa upp just sin talang – kanske ett hantverk – och det blir poesi, dryck, dans och middagsbuffé.

Hur har responsen varit?

– Vi har själva börjat att bjuda in och de kvinnorna har blivit väldigt glada – och lite förvånade att de ses som talangfulla, att så många människor vet om dem. Det bubblar av tips och förslag på härliga kvinnor vi inte får missa, bara det har varit magiskt. Tanken är att de som köper biljett i sin tur delar biljettlänken till en annan kvinna de uppskattar och tycker är talangfull. För vi har inte nått alla – det finns hur många som helst.

Publicerat