MUSIK

Greetings from Gottne

Magdalena Eriksson, riksspelman från Gottne, sjunger på den nederländske jazzmusikern Armand van Wijcks nya singel som släpptes tidigare i december – med titeln ”Greetings from Gottne”. Och vill man höra Magdalena tillsammans med Armand så spelar de i Själevads kyrka 1 januari.

– Jag hörde av mig till kyrkor överallt i Sverige för att se om någon var intresserad av att vi kunde komma och spela nästa år. En kyrka på Tjörn undrade om vi inte kunde göra en julkonsert i stället och då hörde jag av mig till kyrkorna i Ö-vik och frågade om någon ville passa på, så vi kommer till Själevad. – Det blir inte riktigt samma konsert som på Tjörn, man vill ju inte spela Lucia-musik i januari, berättar Magdalena, som numera bor i Stockholm och arbetar deltid som fiollärare i Malung.

Armand van Wijck spelar kromatiskt munspel och studerar nu till en master i jazz-komposition på Kungliga Musikhögskolan. Om ”Greetings from Gottne” skriver Armand: ”It’s about (mid)summer in this beautiful red house in northern Sweden, and most of all about the people I get to spend it with. This place and the Eriksson family hold a very special spot in my heart, so I wrote this composition for them.”

Hela albumet släpps 5 april och Magdalena gästar även på fiol på två av låtarna, hon har dessutom producerat skivan. Konserten i Själevads kyrka har rubriken ”Folkmusik för det nya året med Eriksson & van Wijck” och startar klockan 18.00.
 

Publicerat