MUSIK

Gospel & Soul - med julkänsla

Övik Big Band har 40-årsjubileum nästa år och storbandet tjuvstartar firandet med sitt största projekt hittills. Lördag 18 november i Pingstkyrkan blir det också en start på julen med konserten ”Gospel & Soul – With a touch of Christmas”.

– Vi har sedan i våras jobbat på ett gospelprojekt som går ut på att visa på den bredd som gospel har, med klassiska gospels i form av både musikstycken och låtar med sångsolister och kör. Det blir ett omväxlande musikprogram med en del gamla välkända nummer i ett stegrande tempo fram till soul a la Motown. En historisk resa där vår konferencier berättar kort om historiken bakom låtarna, säger Bo Lundquist, en av trumpetarna i storbandet, som leds av Martin Zetterlund.

Sångerskan och körledaren Camilla Klinth har valt ut ett antal duktiga körsångare och hon kommer också att göra duetter tillsammans med Thomas ”Totto” Nordin, något de är vana vid i sitt band Övik Soul Association. Vid pianot sitter Malcolm Chambers, som självklart också kommer att sjunga – vilket även konferencieren Anders
Olsson ska göra.

– Övik Big Band har gästats av många nationella artister men i år kör vi lokalt, men med maximalt fokus att kunna ge ö-vikspubliken något alldeles extra i Pingstkyrkans stora samlingslokal, som är nyrenoverad med ny scen, ljud och ljus.

 

Publicerat