DRYCK

Smaker från närområdet

Nolaskogs, Rovögern, Friheten, Snöan, Holmen och Monkey Mountain. Eller kanske Älv, Berg, Hav, Timmer, Lunde, Bönhamn och Ulvöhamn. Vad är allt detta? Jo, namn på olika sorters öl och whisky – producerade i vår närhet. 24-25 november går det att provsmaka dessa, och många andra, då Nöjesbolaget arrangerar en öl- & whiskymässa.

– Vi har bjudit in ett flertal lokala bryggerier och destillerier, och även större nationella aktörer inom öl och whisky, säger Per Karlsson och berättar att mässan kommer att bestå av två pass per dag och att Nöjesbolagets restaurang tar fram en särskild meny för just det här tillfället.

– Bland bryggerierna har vi flera från Västerbotten: Westerbotten Bryggeri, U&ME Beer, Beer Studio och Northern Brewers. Nystartade Hummelvik Bryggeri i Köpmanholmen finns också på plats,
berättar Thomas Norberg.

Även på whiskyfronten hittar vi närproducerade drycker från Köpmanholmen där Forss Destilleri är en nykomling. I Ytterjö utanför Umeå finns Tjaerdalen Beer & Whisky som kommer att presentera sina drycker på mässan – och självklart är även storaktören High Coast Whisky på plats.

– Vi har inte helt klart med alla deltagare än men det blir 20-25 olika utställare, säger Thomas Norberg, som tillsammans med Per Karlsson uppger att intresset för mässan är stort bland både besökare och utställare.

Förutom öl och whisky kan mässbesökarna även räkna med andra smakupplevelser, exempelvis i form av handgjorda praliner från Skule Choklad.

Publicerat