UTSTÄLLNING

Dramatiska naturbilder

Brita Wester har hela sitt liv varit fascinerad av fotografering och sedan hon vid årsskiftet gick i pension har hon nu mer tid över för sitt intresse. Med start på lördag 9 september visar hon upp några av sina naturbilder i Solidaritet på Nygatan 8.

Vackert väder är inget krav när Brita Wester tar fram kameran under någon av sina otaliga vandringar, snarare tvärtom.

– Jag är ute jättemycket och utevistelsen är det stora för mig. Jag fotar också mycket men jag vill inte bara ta vanliga landskapsbilder, jag försöker alltid hitta något annat i bilden – en känsla. Och jag är gärna ute i dåligt väder, säger Brita och berättar hur det gick till när hon fångade en dramatisk ögonblicksbild i den jämtländska fjällvärlden.

– Jag var ute i åtta timmar i regn i Sylarna. Jag tog upp kameran en enda gång och tog en bild från baksidan av Storsylen.

Resultatet blev en laddad bild som på att slående sätt visar naturens kraft – mitt under ovädret Hans.

Det finns nästan alltid ett drama i Britas bilder, oavsett om de är tagna i Lofoten, Jämtland eller kring Skule där hon bor. På utställningen visar hon också bilder från Spanien där hon vandrat i Montebello-landskapet och i Alicante-skogen.

Hon visar också upp en bild på naturens skönhet då det är lite lugnare – en vacker manet som hon fångade på bild i Lofoten.

– Jag stod och väntade i ett par timmar innan jag fick rätt ljus på maneten. Det handlar om att få fram rätt känsla och jag vill att bilden i princip ska vara färdig i kameran, utan att behöva så mycket efterbearbetning. Jag försöker fortfarande lära mig.

Britas utställning, som hon kallar "Min känsla", har vernissage nu på lördag 9 september mellan 12.00 och 15.00. Fotografierna visas därefter onsdagar och lördagar 12.00-15.00 fram till 30 september.

 

 

 

Publicerat