KULTUR

Full fart i centrum

Musik, dans och teater. Fler än 200 elever och deras lärare från Kulturskolan är på stan nu på lördag 27 maj och visar upp sig i en mängd olika programpunkter under tre timmar.

Kulturskolans Dag är det årligt återkommande arrangemanget där ö-viksborna kan ta del av kulturskoleelevernas skapande verksamheter ute på stan. På Stora Torget mellan 12 och 15 blir det till exempel dansgrupper, träblåsensemble, brassensemble, slagverksensemble, körerna Sjung med gung, Jump och One Piece, Storbanditerna och en stororkester med närmare 100 musiker.

Samtidigt utanför Port 9 uppträder barnjazzgrupper och sångelever, olika band, kören Sång på Språng, Hållänget Blås och Kulturskolans spelmanslag. Och på Thuleteatern har två olika teatergrupper förställningar klockan 11 och 14. Dessutom samlas ungdomar från Örnsköldsvik och Sundsvall på Sliperiet mellan 10 och 15 för att skapa film tillsammans. Massor av kultur att ta del av således.

– Vi startar 11.40 utanför Nolaskolan med ett sambatåg tillsammans med Samba Nola och går ner till Stora Torget. Vi gjorde samma sak i fjol och det blir superfestligt. Sedan händer det massor på torget och utanför Port 9, och i Thuleteatern. Vi kommer också att ha ett bildskapartält på torget, berättar dansläraren Susanne Thorén som är programansvarig för Kulturskolans Dag.

Det kommer garanterat att bli trångt på Stora Torget eftersom Kulturskolans Dag ska samsas med en trädgårdsmässa som arrangeras av Cesam tillsammans med olika trädgårdsföreningar – och dessutom har Miva ett stort återbrukskalas med loppis, utställning och tävlingar.

– Det är kul att det händer mycket, det kommer säkert att bli bra. Vi har också planerat för att vädret ska vara riktigt bra på lördag, säger Susanne och hälsar alla ö-viksbor välkomna att ta del av Kultur­skolans många olika programpunkter.

Publicerat