På gång

Familjekvartett På Thuleteatern

Kolonien har i år släppt sitt tredje album ”Till Skogen”. Fredag 2 december spelar de på Thuleteatern.

Till Skogen är en personlig berättelse om fyra vänner, en familj och en plats. Om hembygden och skogen utanför gården. Om tio år tillsammans som band. Om svårigheterna och glädjen i att tillsammans växa upp och om allt vad det innebär att se släktingar gå vidare och nya liv tillkomma. Musiken handlar också om en frustration över samhällets växande fokus på individen och frågor om hur vi ska möta vår tids stora utmaningar.

Kolonien kallar sig för en familjekvartett. Den består av bröderna Erik och Arvid Rask, deras kusin Anna Möller (som nyligen spelade i Örnsköldsvik tillsammans med sin pappa Ale Möller) och barndomsvännen Mischa Grind. Att Mischa räknas in som en familjemedlem har enligt egen utsago att göra med att han och Erik som barn skar sina händer och blandade sitt blod och enligt vikingatraditionen då blev blodsbröder.

Med sin karakteristiska sång och mångfald av musikaliska influenser utmanar Kolonien bilden av samtida folkmusik och skapar sitt eget kreativa universum. Konserten är ett arrangemang av Musik i Västernorrland och Örnsköldsviks Folkmusikförening.

Fakta

 

 

Publicerat